Velo / Kino pedalis 2017

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 0h 01m

IEKĻŪŠANA KINOTEĀTROS, UZRĀDOT FESTIVĀLA APROCI

PL. 15:30 un 18:00 - BARBARA, Vācija
Režisors: Kristians Pecolds
Filmas ilgums: 108 min
Gads: 2012
Tieši deviņus gadus pirms Berlīnes mūra krišanas ārste Barbara bija pieprasījusi atļauju izbraukt no VDR. Viņa tika apcietināta un pēc atbrīvošanas 1980. gada vasarā, par sodu, pārcelta darbā uz kādu provinces slimnīcu, kur tiek nemitīgi novērota un kontrolēta. Tikmēr viņas iemīļotais no Rietumiem gatavo bēgšanu pa Baltijas jūru. Viņas jaunais šefs Andrē,iespējams, sadarbojas ar valsts drošības dienesta līdzstrādniekiem – taču cik tālu viņš ietu, ja lieta kļūtu patiesi nopietna? Bēgšanas dienā Barbara pieņem lēmumu, kas tikai nosacīti ir pārsteidzošs.
Filma ir rāma, neuztraukta un bez nosacījumiem precīza, attainojot dzīvi VDR – tālu prom no visiem ideoloģiskajiem diskursiem. 2012.gadā Berlīnes kinofestivālā šī filma ieguva Sudraba lāci par labāko režiju.Filma festivālā tiek izrādīta sadarbībā ar Gētes institūtu. Ar subtitriem latviešu valodā.

PL. 20:00 PA RUBIKA CEĻU, Latvija
Režisore: Laila Pakalniņa
Filmas ilgums: 30 min
Gads: 2010
Rubika ceļš ir veloceliņš, kas savieno Rīgu ar Jūrmalu.Tas neoficiāli joprojām tiek dēvēts bijušā Latvijas PSR komunistiskās partijas vadītāja vārdā. Kamēr radošā komanda šeit filmēja gājējus, skrējējus, riteņbraucējus, suņus, putnus, vilcienus, mopēdus un lidmašīnas, Latvijas pilsoņi Alfrēdu Rubiku, kas stingri iestājās pret Latvijas neatkarību, ievēlējā Eiropas Parlamentā.

www.kinopedalis.lv

Pirmizrāde: 06/05/17
Gads: 2017
Kompānija: *