LVĢMC brīdina par ļoti stipru pērkona negaisu iespējamību

LVĢMC brīdina par ļoti stipru pērkona negaisu iespējamību

Naktī uz 30. augustu valsts teritorijai pietuvojās ciklons no dienvidiem, kas no rīta daudzviet Latvijas rietumu un centrālajos rajonos nesa ļoti stipras pērkona lietusgāzes. Pērkona negaisi valsts rietumu un centrālajos rajonos turpināsies līdz vēlai pēcpusdienai. Trešdienas vakarā intensīvas pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām un lielgraudu krusu gaidāmas valsts austrumu daļā.

Aktuālajiem brīdinājumiem seko līdzi Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs tīmekļa vietnē: https://bridinajumi.meteo.lv.

Detalizēta laika apstākļu informācija pa stundām Valmieras novadam un arī visai Latvijas teritorijai: https://videscentrs.lvgmc.lv.

Ja laikapstākļi ir radījuši ūdensapgādes, kanalizācijas, elektrības piegādes bojājumus vai to darbības pārtraukumu, kā arī izveidojušās bīstamas situācijas uz brauktuves vai citur publiskās vietās (nolūzuši koki vai to zari, ielu izskalojumi vai citi apgrūtinājumi), aicinām iedzīvotājus ziņot uz Valmieras novada pašvaldības vienoto bezmaksas atbalsta tālruni 8484.

Ja laikapstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112!