Leģenda Dinamo (LV)

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 1h 10m

Šī filma ir par hokeju. Par sviedriem un asinīm. Par to, kā rodas hokeja personības un dzimst hokeja leģendas - Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe un citi.

Šī filma ir par hokeja leģendas Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā. Par līdz šim veiksmīgāko Rīgas Dinamo sezonu KHL. Mēs būsim komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Mēs būsim tik tuvu komandai kā neviens.

No Rīgas "Daugavas" un otrās līgas līdz Rīgas "Dinamo" sudraba medaļām. Par spēlētāju māņticību un līdzjutēju kaisli. Ar emocijām un skaistiem vārtiem. Par hokeju kā cīņu ar sevi.

Mēs meklēsim atbildes uz jautājumu - kas ir hokeja panākumu pamatā? Tiksimies ar cilvēkiem, kuri veidojuši Latvijas un Rīgas Dinamo hokeju (Viktoru Tihonovu, Elmāru Bauri, Vladimiru Jurzinovu, Pjotru Vorobjovu, Ēvaldu Grabovski un Jāni Kvēpu). Ar Normundu Sējēju un Mārtiņu Grundmani dosimies uz Kandavas bijušo sporta bāzi. Atcerēsimies laikus, kad, lai iekļūtu hokeja hallē, vietas rindā pie kases bija jāieņem iepriekšējās dienas vakarā. Savukārt tos, kuri uz spēli bija atnākuši alkohola reibumā, publiski kaunināja un tos, kuri pārdeva biļetes, sauca par spekulantiem un arestēja.

Filma latviešu valodā.

Pirmizrāde: 04/12/14
Gads: 2014
Kompānija: SKUBA films
Izplatītājs: SKUBA films
Mājas lapa: Filmas lapa